36

VZP ONLINE APLIKACE

Blog arrow VZP ONLINE APLIKACE

Moje VZP

Podnikáte a jste pojištěncem Všeobecné zdravotní pojišťovny? V tom případě pro vás máme dobrou zprávu – díky jejich online aplikacím vám odpadne nutnost navštěvovat pobočky a ušetříte čas i starosti.

Ať už potřebujete ověřit své platby pojištění, penále, historii plátce nebo vykázanou zdravotní péči, vše máte stále po ruce díky aplikaci MOJE VZP. Nechybí ani možnost přidat zastupované osoby, takže můžete mít na jednom místě přehled také o svých dětech, případně na základě plné moci i dalších členech rodiny.

V aplikaci tak máte vždy pod kontrolou, zda je všechno ohledně vašeho pojištění a plateb pojistného v pořádku, dozvíte se podrobnosti o vykázané zdravotní péči až 10 let zpětně i výši doplatků za léky.

Můžete zde také online oznámit ztrátu průkazu a vyřídit si nový.
Registrace je snadná a jde vyřídit pomocí jejich intuitivního formuláře bez nutnosti navštívit pobočku.

 

VZP Point

Po dokončení registrace a vygenerování aktivačního klíče k Moje VZP získáte automaticky přístup také do VZP POINT. To je druhá život usnadňující vychytávka, která slouží pro rychlou online komunikaci s VZP.

Umožňuje bezpečnou výměnu dat a informací mezi klienty a zdravotní pojišťovnou. Prostřednictvím informačního systému tak online vyřídíte např. podání přehledu OSVČ, faktur nebo přehledů zaměstnavatele.

 

Termíny podání přehledu OSVČ

Pokud si podáváte daňové přiznání sami, nejpozdější termín je 3. 5. 2021.

Pokud nemáte povinnost podat daňové přiznání, podejte přehled nejpozději 8. 4. 2021.

Pokud vám podává daňové přiznání daňový poradce, musí podat přehled nejpozději do 2. 8. 2021 (nezapomeňte pojišťovně odeslat naskenovanou kopii plné moci ke zpracování daňového přiznání nejpozději do 30. 4. 2021).

Zpět na výpis článků