36

Michaela Chytilová: o ochranných známkách a patentech

Blog arrow Michaela Chytilová: o ochranných známkách a patentech

Michaela Chytilová je odbornicí na oblast autorských práv, ochranných známek a patentů. V rozhovoru si povídáme o její podnikatelské cestě, jak se k této oblasti dostala a proč je vlastně důležité zabývat ochrannou známkou pro svůj projekt a jak to celé funguje.

Pro většinu lidí a malých podnikatelů je tato oblast hodně neznámá a je to myslím velká škoda, když uvážíme fakt, že můžeme pracovat několik měsíců či let na rozvoji svého projektu, abychom pak zjistili, že podobný nápad či název má ochrannou známku, podobný výrobek má založený patent a celá naše práce tak vyšla vniveč.

Naopak se zase můžeme inspirovat patenty již existujícími třeba v jiných zemích, tento nápad využít v našich končinách a zbytečně pak neplýtvat investice na již vymyšlené.

Níže můžete mrknout na ukázku z našeho rozhovoru, celé povídání pak najdete zde ke zhlédnutí i poslechu ve formě podcastu.

Další část rozhovoru, kde jsme šli do hloubky tématu autorských práv, ochranných známek a patentů pak najdete v kurzu ZAČÍNÁME PODNIKAT, který je pro vás zcela zdarma.

Zpět na výpis článků