36

Jaký vybrat mikrofon? (nové video)

Blog arrow Jaký vybrat mikrofon? (nové video)

V našem oblíbeném kurzu PROPAGAČNÍ FOTO,VIDEO,AUDIO najdete nový tutoriál o tom, jaké mikrofony si pro tvoji tvorbu zakoupit a podrobně vám sdílíme práci s podcastovým mikrofonem Uber-Mic.

Tvoříte či plánujete rozjet podcasty, vysíláte na sociálních sítích, pořádáte online webináře a nebo vás třeba čekají online rozhovory se zajímavými hosty? Rozhodně nepodceňujte zvuk! Dnešní divák /posluchač je velmi náročný a odpustí vám horší obraz, ale horší či špatně slyšitelný zvuk vám neodpustí a vaše vysílání vypne a to je škoda.

Přitom kvalitní mikrofon zakoupíte třeba už od 3 tis. Kč a tato investice se vám opravdu vyplatí. Natočily jsme vám nový tutoriál na náš neoblíbenější mikrofon Uber-Mic, který už léta používáme pro různá natáčení, součástí tutoriálu je také srovnání zvuku přímo z počítače, z klopového mikrofonu a také z Uber-Mic. Mrkněte na ukázku:

Uber-Mic v praxi

Mikrofon Uber-Mic používáme jako sekundární zvuk, když natáčíme rozhovory s odborníky, zvuk nahráváme pomocí podcastové platformy Anchor a když se nám primární zvuk na klopové mikrofony nevydaří podle představ, v postprodukci nahradíme zvuk právě touto zvukovou stopou.

Několikrát se nám v minulosti stalo, že se primární zvuk nenahrál nebo byl nějakým způsobem poškozen a to vám pak nezbyde nic jiného, než celý rozhovor s hostem opakovat. A ano – stalo se nám to několikrát a je to dost nepříjemné.. Nahrávat dvě zvukové stopy rozhodně doporučujeme. Vše sdílíme v kurzu PROPAGAČNÍ FOTO,VIDEO,AUDIO.

Já pak používám mikrofon Uber-Mic v praxi téměř denně, když nahrávám přes aplikaci zoom (snímač obrazovky), bližší informace k otevřeným pozicím mojí personální agentury Nový start. Naše videa jsou moc oblíbená a marketingově úspěšná a přitom je tak jednoduché a rychlé je vytvořit! Mrkněte na ukázku:

Členská sekce – kde nový tutoriál najdete

Nový tutoriál je praktický, má ca. 15 min a obsahuje jak popis funkčnosti a možností práce s Uber-Mic, tak ukázky různých zvukových stop na srovnání – zvuk bez mikrofonu / zvuk z klopového mikrofonu / zvuk z Uber-Mic. Tutoriál najdete zařazený hned pod první kapitolou zde:

Srovnání mikrofonů

Backstage z natáčení o Uber-Mic

A teď zase trocha toho odhalení backstage z natáčení. Pokud ještě nemáte s natáčením odborných rozhovorů tutoriálů zkušenosti, tak se domníváte, že na tom nebude zase až tak nic moc složitého, ale z naší několikaleté zkušenosti víme, že jeden půlhodinový tutoriál nám zabere třeba 3 hodiny než se vše nachystá a poté zase sklidí.

Pokud vás tedy čeká nějaké to natáčení a začínáte s tím, určitě si vše pečlivě vyzkoušejte dopředu, techniku ideálně dublujte a na natáčení si nechte několik hodin. Pořád lepší, když vám zbyde čas než když budete vy i váš host v časovém presu. Níže sdílíme backstage z našeho natáčení na používání mikrofonu Uber-Mic:

Zpět na výpis článků